Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2925 niezalogowanych)
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Dobry wieczór...

Przespałam się w tej pustej misce...i wiecie co mi się śniło ?
Otóż to...,że osoby w nią klikające mają rację...ale Panladny też ma rację...chodzi mi o cierpienie fizyczne...bo cierpienie duchowe,to już inny temat.
Zaraz ktoś wyskoczy pewnie z pytaniem...czy jestem też za eutanazją człowieka...tak jestem.
Bo uważam,że skrócenie cierpień człowieka czy zwierzęcia...skrócenie cierpienia komuś, kogo się bardzo kocha...jest największą miłością...
Natomiast to nie ma nic wspólnego z ofiarowaniem komuś pomocy...i tutaj przytoczę słowa z zamieszczonego wcześniej obrazka...

,,Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa,,

To tyle...

www.pajacyk.pl

www.pustamiska.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
limetka81 napisał:
zwierzeta i dzieci

kilka fotek mojego Wiktorka , gdy był mały , z Maksem i Nuką

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
małgośka napisał:

zwierzeta i dzieci

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl

W temacie..

Moje dzieci..

www.pajacyk.pl

www.pustamiska.pl

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
I to oczywiście też podniosę

www.pajacyk.pl

www.pustamiska.pl

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Fachurra napisał:
małgośka napisał:

zwierzeta i dzieci

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl

W temacie..

Moje dzieci..

www.pajacyk.pl

www.pustamiska.pl

.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
irazibialfa napisał:
Fachurra napisał:
małgośka napisał:

zwierzeta i dzieci

www.pustamiska.pl

www.pajacyk.pl

W temacie..

Moje dzieci..

www.pajacyk.pl

www.pustamiska.pl

.....
to mój psiak Fachurko ma na imię Hektor ma 5 miesięcy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1267 Postów

(Fachurra)
Maniak
Dziś rano miałem w rubryce Youtube, pt. "Wybrane dla Ciebie" poniższy film..
Ciągle myślę o kilku wypowiedziach w tym temacie, których autorzy tak bardzo są za likwidacją psów, których nikt nie chce.., których jest zbyt dużo.. Może ten film zmieni poglądy chociaż jednego z nich? Jest szokujący i kto ma miękkie serce, nie powinien go właściwie oglądac. I nie piszcie, że uśpienie zdrowego psa zastrzykiem to coś innego.. Nie.. To też zabójstwo..

Mimo woli, kojarzy mi sie ten film z czasami, kiedy ktoś również był zdania, że "jest ich za dużo"..

Ściska mnie w gardle kiedy oglądam te dwa filmy.. I płaczę..
I wcale się tego nie wstydzę..

www.pustamiska.pl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Fachurra napisał:

Ciągle myślę o kilku wypowiedziach w tym temacie, których autorzy tak bardzo są za likwidacją psów, których nikt nie chce.., których jest zbyt dużo.. I nie piszcie, że uśpienie zdrowego psa zastrzykiem to coś innego.. Nie.. To też zabójstwo..

dalej nie rozumiem, dlaczego co niektórzy przyznają psu taką wyjątkową pozycję, wypisując postulaty dokarmiania ich za zabrane komuś innemu w formie podatków pieniądze, zajadając się przy tym nogą z kurczaka trzymaną w prawej ręce i tłukąc gazetą trzymaną w lewej, chodzącą nieopodal muchę. człowieku wyjdź z siebie, stań obok i zacznij myśleć. albo przyznajesz sobie prawo do zabijania i kontroli innych gatunków, albo nie. w obecnym świecie, środowisku, trybie życia człowieka, pies mu jest potrzebny w takim samym stopniu jak i wesz łonowa, zwana przez co niektórych mendą. tak rżną tylko aktywistów ochrony czegoś, ale oczywiście za czyjeś pieniądze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Fachurra napisał:
Ciągle myślę o kilku wypowiedziach w tym temacie, których autorzy tak bardzo są za likwidacją psów, których nikt nie chce.., których jest zbyt dużo.. Nie.. To też zabójstwo..

Wyolbrzymiasz ponad potrzebę problem...
Widocznie jesteś dosyć bogaty i z tej przyczyny zatraciły się w Tobie podstawowe wartości utrzymania gatunku ...
Z dwojga złego ..lepiej uśpić niepotrzebnego nikomu psa tak starego jak i szczeniaka niż je w nieskończoność karmić ...a pieniądze przekazać na głodujące LUDZKIE DZIECI...
Chociaż i temu jestem też przeciwny...
...BO NIKT NIKOGO NIE ZMUSZAŁ DO PRODUKOWANIA NIECHCIANYCH DZIECI...
Niemniej to jednak ...LUDZKIE DZIECKO... a nie psi.../lub inny gatunkowo/ szczeniak...

Skoro jest tak Tobie żal tych psów ... to może i szczurów , tych hodowlanych też jest Żal.../przecież to takie miłe zwierzaki . / ich eksterminacja to też MORDERSTWO.../

...PARANOJA....TOTALNA...

ŻYDZI nie jedzą wieprzowiny , bo to obraza BOSKA ...
MUZUŁMANIE nie jedzą czegoś innego , bo to też obraza Boga i na dodatek Allacha ...
W Indiach są ŚWIĘTE KROWY i biada je ruszyć bo może grozić za to prawdziwa człowiecza ...ŚMIERĆ ...

Był w Polsce czas , że nie jedzono Końskiego mięsa , bo to przyjaciel człowieka i czekano ,aż koń zdechnie i zakopywano go z godnością ...
A teraz robią paszę ...

LUDZIE ...!!! , w Chinach pies jest zwierzęciem hodowlanym , jak u Nas kury , indyki i króliki ...
A jakie były kłopoty podczas Olimpiady...

Jednymi słowy ...od nadmiaru dobrobytu ...BOGATYM w DUPACH się POPRZEWRACAŁO...
...CO I WIDAĆ RÓWNIEŻ NA TYM FORUM...

Są i w śród Nas tacy , co Swojemu psiemu lub kociemu pupilkowi , dają lepsze jedzenie codziennie , niż nie jeden w moim bloku CZŁOWIEK ma na talerzu w niedzielę ...

GDZIE TU LOGIKA ...
I jeszcze porównywanie usypiania psów , do obozu koncentracyjnego...

TYM SAMYM FACHURA TWOJE DZIECKO , JEST PRZEZ CIEBIE POSTAWIONE NA RÓWNI Z PSEM I KOTEM...

...GRATULUJĘ TAKIEGO WYBORU...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:

Widocznie jesteś dosyć bogaty i...

Jednymi słowy ...od nadmiaru dobrobytu ...BOGATYM w DUPACH się POPRZEWRACAŁO...
...CO I WIDAĆ RÓWNIEŻ NA TYM FORUM...

Istniej takie prawdopodobieństwo, że fachurra wygrał w totka i jest bogaty. poza tą możliwością to nie widzę innej. jedna rzecz jakiej nie mają bogaci, to czas. CZAS aby godzinami siedzieć na jakimś paplaku i wypisywać mondrości. Po drugie to bogaci nie chcą uszczęśliwiać świata za czyjeś pieniądze. to domena biedactwa-zabrać innym i dać drugim, aby im ulżyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok